Konica Minolta își consolidează strategia dual branding prin fuziunea cu Develop GmbH

București, iulie 2012 – În luna aprilie a acestui an Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH și Develop GmbH și-au declarat intenția de fuziune în scopul întăririi poziției pe piață.

Astfel, grupul începe o nouă etapă, ce are în vedere  o strategie duală de dezvoltare, în cadrul căreia ambele branduri se vor completa și vor răspunde perfect cerințelor clienților. Consolidarea brandurilor Konica Minolta și Develop în cadrul sediului central European al Konica Minolta și o strategie coordonată de abordare a pieței vor oferi mai multe soluții și o abordare mai diversificată a clienților din piața B2B pentru a putea răspunde multitudinii opțiunilor de printare și pentru îmbunătățirea fluxurilor de lucru cu documente din cadrul companiilor. Această fuziune este în concordanță cu politica de dezvoltare a Konica Minolta.

La începutul acestei luni, Konica Minolta Business Solutions România a transpus pe plan local noua strategie a grupului prin semnarea contractului de distribuție a echipamentelor Develop cu firma Copiers Business, în baza căruia aceasta va distribui brandul Develop în rețeaua proprie de dealeri. Konica Minolta Business Solutions România va vinde în continuare prin partenerii proprii echipamentele Konica Minolta, precum și soluții complete de management al documentelor ce se adresează birourilor medii și mari.

“Suntem convinși că o strategie comună, integrată, de marketing, vânzări și suport de service va oferi beneficii importante în dezvoltarea vânzărilor brandului Develop în România, iar noi dorim să asigurăm partenerului Copiers Business tot suportul de care va avea nevoie. Această dezvoltare va întări poziția grupului în piață și va duce la oferirea celor mai bune servicii tuturor clienților noștri, funcție de cerințele specifice ale fiecăruia.” – Helmut Ignat – Director General al Konica Minolta Business Solutions România

“Copiers Business a promovat brandul Develop pe piața din România încă din 1994 în calitate de distribuitor Develop pentru România. Odată cu semnarea contractului de parteneriat cu Konica Minolta ne-am propus să realizăm o creștere importantă a cifrei noastre de afaceri și să continuăm dezvoltarea rețelei proprii de parteneri.” – Dan Barbu – Director General al Copiers Business

Fiecare dintre cele două branduri va asigura satisfacerea deplină a cerințelor clienților din segmentul căruia i se adresează, iar aceasta se va concretiza printr-o exploatare mai bună a fiecărui segment de piață.

Leave a Reply